Obraz na stronie podkarpacie.jpg

Wydarzenie „Kulinarne Pożegnanie Lata” było zwieńczeniem projektu realizowanego przez społeczność Cierpisza, panie z KGW oraz strażaków z OSP. Impreza, podczas której odbyła się degustacja potraw przygotowanych przy użyciu sprzętu zakupionego z dofinansowania odbyła się w minioną sobotę 26 października br. w Domu Społecznym w Cierpiszu.

Mieszkańcy korzystając z nowego wyposażenia kuchennego wspólnie przygotowali ciepłe potrawy m.in. żurek, bigos oraz chili con carne – danie meksykańskie. Popularnością cieszyły się proziaki – przygotowane przez najmłodszych. Ciepłe dania zostały podane uczestnikom. Na zakończenie goście mieli także okazję spróbować szarlotki, sernika, murzynka  i mufinek. W trakcie trwania degustacji przybyli mieszkańcy mieli także możliwość obejrzeć kuchnię po remoncie. Nowe sprzęty kuchenne m.in. kuchenki gazowo-elektryczne, taborety gazowe, zlewozmywaki, baterie zlewozmywakowe, szafa chłodnicza i mroźnicza oraz zmywarko-wyparzarka znacznie ułatwią przygotowywanie spotkań integracyjnych czy organizację warsztatów.

Powyższe zadanie pn. „Zakup wyposażenia i wymalowanie kuchni w Domu Społecznym w Cierpiszu” realizowane jest przy pomocy środków z budżetu Województwa Podkarpackiego w ramach Podkarpackiego Programu Odnowy Wsi na lata 2017-2020.

Całkowita wartość projektu wynosi 22 037,73 zł, z czego dofinansowanie to 10 000,00 zł.

Obraz na stronie ok_cierp_2019_a.jpg Obraz na stronie ok_cierpisz_2019_b.jpg Obraz na stronie ok_cierpisz_2019_d.jpg

Obraz na stronie ok_cierpisz_2019_c.jpg Obraz na stronie ok_cierpisz_2019_e.jpg Obraz na stronie ok_cierpisz_2019_f.jpg

Obraz na stronie ds_cierp_2019_02.jpg Obraz na stronie part_1571914622054.jpeg Obraz na stronie part_1571914654541.jpeg

UG Łańcut